Este celebrată, în Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” din Năvodari, printr-o varietate de activități.

Astfel:

  • Elevii clasei a XI-a U/filologie, împreună cu prof.dr. Popa Lenuța , au prezentat piesa de teatru „Povestea Marelui Turn”, scrisă de psihiatrul, pedagogul Augusto Cury (cartea „Părinți străluciți, profesori fascinanți”) . Ea a fost urmată de exercițiul de imaginație „Ce-ai arăta, profesor fiind?”, bazat pe fișa individuală de observație a fiecăruia dintre cei 30 de elevi ai clasei.
  • Într-un mod distractiv, care a vizat calităţile elevilor, interrelaţionarea şi o cunoaştere mai profundă a colegilor, s-a desfăşurat activitatea intitulată Educaţia – apanajul cunoaşterii şi interrelaţionării”, coordonată de d-na profesor Filip Roxana.

La activitate au luat parte elevii claselor a IX-a U, a XI- a R şi a XII-a I. Jocurile didactice ”Plasa iubirii” şi  “Candela aprecierilor” au reprezentat momentele atractive, care i-au determinat pe elevi să se cunoască mai bine, să descopere calităţile colegilor şi să cimenteze prietenii mai vechi.  Aceştia au vizionat şi un filmuleţ cu o scurtă istorie a şcolii în plan universal, informaţiile reţinute fiind de un real folos, răspunzând la întrebarea “Cine a inventat şcoala?”.

Feedback-ul pozitiv al elevilor, care s-au arătat foarte încântaţi de activitate, justifică decizia, unanim acceptată, de a profita mai mult, pe viitor , de şansa de a ne implica în asemenea activităţi distractive, dar nu în ultimul rând, utile pentru buna relaţinare la nivelul fiecărei clase.

  • Sub îndrumarea d-nei profesor Zăbavă Lăcrămioara, elevii claselor a X-a U şi a a X-a A, au participat la o activitate cultural artistică “Noi şi şcoala”, dedicate Zilei Educaţiei.

În cadrul acesteia s-au purtat discuţii deschise despre rolul educaţiei în evoluţia adolescenţilor şi au fost prezentate diferite momente artistice: recital de poezie şi scenete.

În final, sintetizăm mesajul nostru pentru Ziua Educației, citându-l pe Augusto Cury:

„Dacă societatea ar plasa educația în centrul atenției, închisorile ar deveni muzee, polițiștii ar deveni poeți, iar psihiatrii ar deveni muzicieni…”

 Director,                                                          Director Adjunct,                                  Consilier de imagine

 Prof. Pătrană Constantin                          Prof. Borcea Elena                                Prof. Filip Roxana

Leave a Comment