Elevii Liceului Tehnologic “Lazăr Edeleanu” Năvodari, coordonaţi de profesor Rîpeanu Arşaluis Luiza, participă la proiectul e-twinning “Building Resilience to Disasters and Climate Change” derulat în perioada martie – iunie 2020, prin intermediul căruia se va realiza conștientizarea cu privire la dezastre, schimbarea climatică, influenţa asupra dezastrelor şi a modalităţilor de a le evita şi de a oferi ajutor.
Prin a fi conştienţi de posibilele dezastre într-o anumită zonă ne pregătim pentru consecinţe şi învăţăm să le depăşim. Elevii au nevoie să înveţe modalităţi de a se proteja pe ei înşişi şi trebuie să fie capabili să recunoască “semne” ale dezastrelor viitoare.
În proiect sunt implicaţi 17 profesori din 8 ţări, respectiv Armenia, Cehia, Georgia, Iordania, România, Tunisia, Turcia, Ucraina, şi 61 de elevi.
Edelenii noștri, Ștefania Alina Cordoneanu (11A), Diana Alexandra Tîrnovanu (11U), Theresa Bora (11U), Ana Maria Bortă (11U) și Andrei Petre (10B), și-au adus contribuția în cadrul acestui proiect, devenind exemple de tenacitate și implicare, conform sintagmei “Fii tu schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume!”
Director, Director adjunct,
Pătrană Constantin Filip Roxana
Diseminare proiect e-twinning
“Building Resilience to Disasters and Climate Change”
Elevi ai Liceului Tehnologic “Lazăr Edeleanu” Năvodari, coordonaţi de profesor Rîpeanu Arşaluis Luiza, suntem cei care reprezentăm România în proiectul internaţional e-twinning “Building Resilience to Disasters and Climate Change”, derulat în perioada martie – iunie 2020, proiect ce îşi propune să creeze conştientizare cu privire la dezastre, schimbarea climatică, influenţa asupra dezastrelor şi a modalităţilor de a le evita şi de a oferi ajutor. Prin a fi conştienţi de posibilele dezastre într-o anumită zonă ne pregătim pentru consecinţe şi învăţăm să le depăşim. Elevii au nevoie să înveţe modalităţi de a se proteja pe ei înşişi şi trebuie să fie capabili să recunoască “semne” ale dezastrelor viitoare.
În proiect sunt implicaţi 17 profesori din 8 ţări, respectiv Armenia, Cehia, Georgia, Iordania, România, Tunisia, Turcia, Ucraina, şi 61 de elevi.
Dorim să împărtăşim experienţele noastre în proiectul on e-twinning.
Ce este e-twinning?
E-Twinning este o comunitate online gratuită pentru școlile din Europa și unele țări învecinate, care vă permite să găsiți parteneri și să colaborați la proiecte în cadrul unei rețele și platforme sigure.
Prin participarea la eTwinning, școala dvs. va putea:
- să îmbogățească învățarea și motivația elevilor (cu vârste cuprinse între 3 și 19 ani) și a personalului
- să acceseze dezvoltare profesională de înaltă calitate și resurse pregătite
- să ridice standardele în întreaga comunitate școlară
- să obținețină recunoaștere pentru angajamentul dvs. prin premii eTwinning și International School Award.
Cu peste 700.000 de educatori înregistrați în toată Europa, de ce să nu vă alăturați astăzi comunității online europene pentru școli?
https://www.youtube.com/watch?v=P-6S9qpZFbk
Dacă doriți să vă alăturați sau să creați un proiect, în primul rând trebuie să fiți membru al portalului de e-twinning. Să învățăm cum să folosim e-twinning.
Cum să utilizăm portalul e-Twinning?
După înregistrare și validare pe portalul e-Twinning, fiecare membru înregistrat se poate conecta la live-ul eTwinning, să caute parteneri de proiecte și să creeze proiecte. E-Twinning live este un spațiu personal al fiecărui membru înregistrat pe e-Twinning și este recomandat să fie actualizat în mod regulat.
Pentru a crea un proiect eTwinning, ar trebui să faceți o listă de contacte formată din colegii dvs. cu care doriți să lucrați la un proiect. Pe lângă e-Twinning live, există și Twinspace format din instrumente TIC care susțin comunicarea și colaborarea la un proiect eTwinning.
Proiectelor e-Twinning le pot fi acordate Certificate Naţionale şi europene de calitate, National and European Quality Labels.
Codul de Conduită eTwinning poate fi accesat aici.
Informații detaliate și ghiduri privind portalul eTwinning pot fi găsite în partea publică a portalului eTwinning, eTwinning portal, precum și pe pagina Resurse de pe site-ul Fundației Tempus.
Proiectul nostru este “Building resilience to disaster and climate change”
Proiectul nostru este despre: SDGs, schimbări climatice, dezastre, pandemie, Ziua Pământului, cum şi ce facem pentru a depăși schimbările climatice.
Pentru diseminarea proiectului am creat blogul “Teen Titans Climate Change”, jurnal wiki în pagina de internet Google Site şi eseu colaborativ.
Link jurnal wiki:
https://sites.google.com/view/diaryonclimatechange/home
Link blog:
https://teentitansclimatechange.weebly.com
Vă încurajăm să vizitaţi pagina de jurnal wiki şi blogul nostru, merită vizualizate. Aşteptăm cu nerăbdare aprecierile. Pentru diseminarea informațiilor/proiectului este nevoie de accesarea blogului , dar și de postarea unui comentariu referitor la activitatea noastră.
Coordonator de proiect,
Prof. Rîpeanu Arşaluis Luiza