O altă veste bună pentru liceul nostru este obținerea certificatelor europene de calitate în proiecte eTwinning.

Pe unul dintre acestea ,  “A nous de jouer pour un tourisme éco 2.0 !”, îl putem numi unic până la acest moment. Acest lucru se datorează, în primul rând, faptului că el s-a derulat având ca limbă de comunicare franceza, spre deosebire de toate celelalte desfășurate până atunci în limba engleză. O altă particularitate a acestui proiect a fost faptul că în cadrul lui au fost desfășurate activități care au vizat nu doar aspectele teoretice ale bazei ecologiei, dar și activități practice, care  pot fi considerate adevărate ghiduri  pentru o viață sănătoasă și trăită responsabil, în respect față de natură și minunile ei.  De exemplu, proiectul a presupus realizarea unei cărți de rețete bio, rețete propuse și realizate de elevi, în cadrul subtemei legate de Gastronomia durabilă, dar și sfaturi practice despre Cum să devenim eco- călători  și cum să ne compunem o valiză ecologică. Alte activități au surprins Turismul rural, Cazarea ecologică, dar au atins și dimensiunea artistică prin crearea de video sloganuri sau de diferite obiecte din dopuri de plastic, elevii demonstrând că arta poate fi creată din aproape orice care, la prima vedere, nu prezintă interes sau potențial artistic. 

Echipa de proiect a fost coordonată de prof. Alina Bulgariu, alături de Roxana Filip, Daniela Nenciu, Alina Oprean, Laura Sarchizian și Cristina Vasile, împreună cu elevi de la diferite clase, toți implicați în promovarea ideii de viață ecologică, în forme creative sau foarte pragmatice.

Aceste certificate reprezintă o nouă  confirmare nu doar a unor realizări, ci, în primul rând, a unor preocupări devenite exemple de bune practici ale liceului nostru în ceea ce privește conduita ecologică și tot ceea ce ține de atenția acordată mediului.

De asemenea, si proiectul “ Act for a Sustainable Life”, a fost apreciat și certificat pe plan european, având ca tematică tot sustenabilitatea, toate acestea fiind posibile prin munca în echipa și efortul depus de cadrele didactice ale instituției noastre.

Pe langa cele 2 proiecte cu tematică sustenabila, se remarca și un alt proiect eTwinning, ce a obținut certificatul european de calitate, “Our lodestars”, ce a îmbinat activități de cercetare și de promovare a personalităților naționale și europene, cu un impact în domeniile STEM, cu intalniri online cu reprezentanți ai proiectului online Blue Generation, Ovidiu Acomi, ce au avut ca scop promovarea conceptelor de învățare pe tot parcursul vieții, pregatire continua și reconversie profesională. De asemenea, ghizi în parcursul lor profesional au fost și foști elevi ai instituției noastre, acum deja ingineri in aeronautica si piloti, absolvenți ai unor facultăți de prestigiu din Marea Britanie.

Echipa de proiecte spera sa inspire comunitatea locală și promite ca va oferi experiențe de aceeași calitate și în anii școlari ce vor urma!

Leave a Comment